Naked Cake ("tort dezbracat") cu capsune si crema de branza











Torturile acestea "dezbracate" ma fascineaza, dar inca nu facusem niciunul, asa ca ieri am zis sa fac ceva rapid :) 
Aveam capsune aromate si putin timp la dispozitie si a rezultat acest tort pufos si racoritor.

La genul acesta de tort se  potrivesc blaturile cu unt, dar eu am vrut ceva mai usor si am facut un fel pandispan simplu si a mers perfect.

Puteti adauga si alte fructe, iar la crema de branza puteti pne mascarpone.
Un tort rapid, fresh si aratos.

Ingrediente:
Blat:
18cm
4 oua
2 albusuri
140 g zahar
130 g faina
20 g amidon
3 g praf de coptfrsh
30 ml ulei
esenta de vanilie

Crema:
300 g crema de branza
(30 %grasime)
3-4 linguri zahar pudra
250 ml smantana pentru frisca 
(30%grasime)

500 g capsune
1 lingura zahar

Mod de preparare:
Blat:
Ouale intregi se separa. Cele sase albusuri se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa si densa. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu o spatula. Amidonul se amesrca cu faina si praful de copt si se cerne peste spuma de oua. Se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeze, apoi se adauga uleiul si esenta de vanilie.

Compozitia se imparte in doua forme tapetate cu hartie de copt si se pun in cuptorul preincalzit 35-40 minute sau pana se rumenesc deasupra si trec testul scobitorii.
Le lasam sa se racesca, apoi taiem fiecare blat in doua foi egale.

Crema:

In timp ce se coce blatul pregatim crema de branza: zaharul pudra se amesteca cu crema de branza. Smantana pentru frisca se bate pana se formeaza o frisca spumoasa. Incorporam frisca in crema de branza si adaugam putina vanilie. Lasam crema sa se raceasca la frigider.

Capsunele se taie feii si se presara cu zaharul tos si cateva picaturi de lamaie. Le lasam la frigider.

Asamblare:

Fiecare blat il pensulam cu putin sirop (apa+zahar+vanilie). Asezam prima foaie de blat pe un platou, punem 1/4 din crema de branza, felii de capsuna, blat si tot asa pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat este unul de crema. Decoram cu capsune.

Lasam la rece 30 de minute sau 15 minute la congelator.

Sfaturi:

- tortul este de preferat sa fie consumat in aceeasi zi, deoarce contine fructe proaspete; in cazul in care doriti sa pregatiti tortul cu o zi inainte, puneti feliile de capsune cu zahar intr-o cratita si le dam in cateva clocote
-daca va organizati, tortul este gata in 60 de minute plus 15-30 de minute la rece