Prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata




Inca fac lista cu prajiturile pentru Craciun, asa ca aceasta clar o sa fie pe lista :)

     E frageda, cu o crema delicioasa de ciocolata si se poate prepara cu 1-2 zile inainte.

      Chiar daca vi se pare dificil sa intindeti foi, va spun ca se intind foarte usor si in maxim 5 minute le intindeti pe toate fara prea mult efort.

Va recomand din toata inima sa o incercati!


Ingrediente:
Foi:
200 g smantana
200 g unt
200 g zahar
2 albusuri
650-700 g faina
10 g praf de copt

Crema:
1 l lapte
7 linguri amidon/faina
350 g zahar
100 g cacao
100 g ciocolata
250 g unt
esenta de rom

Glazura:
100 g ciocolata
80 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Crema:

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pe foc. Amidonul/faina se amesteca cu cacaua si 2 polonice de lapte cald, se amesteca bine cu un tel, apoi se amesteca cu restul de lapte cald. Se pune pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroase.
Ciocolata tocata si untul taiat cubulete se pune peste crema de cacao si se amesteca bine. Se adauga esenta de rom. Se pune intr-un bol si se acopera cu o folie alimentara, astfel incat sa intre in contact cu crema. Se lasa sa se raceasca complet.

Foi:

Untul, zaharul, albusurile si smantana se mixeaza pana devin cremoase, apoi se adauga faina amesteca cu praful de copt si se framanta un aluat.
Se impate in 6 bile egale (eu le cantaresc ca sa fiu sigura).

Fiecare bila se intinde pe o hartie de copt (presaram putina faina pe hartia de copt si peste bila de aluat), de dimensiunea tavii in care le coaceti (eu am folosit tava aragazului).
Se aseaza foaia de copt in tava si se coace  fiecare foaie aproximativ 7-8 minute, aveti grija la ele, trebuie sa ramana albe, dar sa fie coapte.
Foile copate se aseaza una peste alta si se lasa sa se raceasca.

Cand foile si crema sunt complet racite, se monteaza prajitura. In tava se pune o hartie de copt, prima foaie si 1/5 din crema de ciocolata si se intinde cu o spatula, apoi se continua la fel pana terminam foile si crema.
Acoperim prajitura cu o folie alimentara si punem deasupra un tocator sau o tava si dam la frigider peste noapte.

Glazura:

Ciocolata tocata si frisca se pun pe bain marie si amestecam  pana se omogenizeaza si se transforma intr-o glazura lucioasa.

A doua zi pregatim glazura si o intindem cu o spatula, lasam sa se intareasca, taiem marginile prajiturii, apoi o taiem bucati (mie mi-au iesit vreo 35 de bucati).