Prajitura cu ciocolata si vanilie, Dukan






           Stiti ca mie imi place sa fac dulciuri, asa ca le prepar si in varianta Dukan. In acest fel, zic eu, persoana aflata la regim nu mai este tentata de alte dulciuri nepermise. Pe langa acest lucru se mai intampla ceva si la nivel psihologic, pentru ca toata lumea stie ca la dieta nu ai voie prajituri; in acest caz uite ca se pot fac si deserturi foarte bune!
        Nu prea sunt eu de acord cu budinci/creme din comert, dar in aceasta dieta sunt de ajutor, dar nu indispensabile. Ele pot fi inlocuite cu budinci facute in casa, dar pentru asta trebuie sa folosim galbenusuri si se depaseste cu mult numarul de oua recomandate.
      Chiar si eu, care nu tin dieta, am fost tentata sa mananc din ea, dar nu prea am avut șanse :)

       Este o prajitura care poate sa fie pusa pe masa de sarbatori si înlocuiește cu succes tortuletul sau prajiturile cu multe calorii.


   (se consuma in 6 zile de o singura persoana(2 felii/zi) si in acest fel nu se depaseste cantitatea de amidon, cacao si tarate)  
Ingrediente:
(12 felii)
Blat:
4 oua
12 linguri tarate de ovaz
2 linguri amidon(gustin)
100 g iaurt (0,1% grasime)
4 linguri lapte(0,1% grasime)
5 linguri indulcitor lichid
10 g praf de copt

Crema vanilie:
1 plic budinca Dr. Oetker vanilie
300 ml lapte (0,1% grasime)
7 g gelatina
3 linguri indulcitor lichid


Crema ciocolata:
1 plic budinca Dr. Oetker ciocolata
300 ml lapte(0,1% grasime)
1 lingurita cacao(10-12 % grasime)
7 g gelatina
3 linguri indulcitor lichid

Sirop:
100 ml apa
2 linguri indulcitor lichid
50 ml cafea prepararta
1/2 lingurita esenta de vanilie


Mod de preparare:

Blat:
          Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul 2-3 minute, apoi se adauga laptele,iaurtul si vanilia. Taratele de ovaz se maruntesc in robotul de bucatarie sau in rasnita de cafea si se amesteca cu praful de copt si amidonul.
  In compozitia lichida se pun taratele, se amestca si se lasa cateva minute sa se odihneasca; la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
       Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se coace pentru 15-20 minute. 
 Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 3 fasii, pe latime.


Crema:

       Praful de budinca se amesteca cu laptele caldut, indulcitorul si vanilia, se pune amestcul intr-o cratita si se aseaza pe flacara mica. Se amesteca incontinuu pana se ingroase. Se da deoparte. Gelatina hidratata timp de cateva minute in apa rece se dizolva la microunde sau pe bain marie si se incorporeaza in crema. Se lasa sa se raceasc putin, amesecand din cand in cand.

  Separat, se procedeaza la fel si cu budinca de ciocolata, in care se mai adauga o lingurita de cacao.
Din fiecare budinca se pun deoparte 2 linguri si se amesteca. 

Sirop:

Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se dau intr-un clocot.

Asamblare: 

O tava de cozonac se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza prima fasie de blat, se insiropeaza, se pune crema de vanilie, apoi un alt blat insiropat, budinca de ciocolata si ultimul blat. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se incalzeste putin budinca si se toarna deasupra, lasand sa se prelinga pe margini.

  Deasupra am presarat cateva firimituri din blat (marginile taiate pentru a avea loc in tava de cozonac) si putina cacao.





Usor de facut, delicioasa si aspectuoasa!