Piept de pui cu sos de smantana










Ingrediente:

600 g piept de pui
1 ceapa
1 ardei rosu/verde (optional)
50 g unt/50 ml ulei
2 linguri faina
1 lingurita concentrat pentru supe
200 g smantana fermentata (20 % grasime)
1 galbenus
400 ml apa
Sare,piper
Marar/patrunjel
3-4 catei usturoi


Mod de preparare:

Pipetul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa.

Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt, apoi se adauga faina si se “prajeste” un minut. Se adauga supa si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga pieptul de pui si se fierbe 10 minute, la foc mic.


Smantana se amesteca cu galbenusul, sare si piper. Se pun cateva linguri din sosul cald si se amesteca bine, apoi se toarna in tigaie, treptat, amestecand incontinuu. Se mai fierbe 5-7 minute. Se opreste focul, se condimenteaza si se asezoneaza cu mara sau patrunjel proaspat, tocat marunt.
Se poate servi cu cartofi nature si lamaie sau cu mamaliguta!